HAVACILIK SANAYİSİNDE YERLİ ÜRETİM

ResimT.Ü. Havacılık ve Uzay Teknolojileri Topluluğu tarafından 'Havacılık Sanayisinde Yerli Üretim' konulu konferans düzenlendi. Konferansta Türk Hava Yolları (THY) Teknik A.Ş. Genel Müdür Baş Danışmanı Halil Tokel, T.Ü. Uçak Teknolojileri öğrencileriyle buluşarak havacılık sektörüyle ilgili deneyimlerini paylaştı.

Topluluk Başkanı Şefik Tekerin sunumuyla Türkan Sabancı Kültür Merkezi'nde başlayan konferansta ilk olarak Havacılık ve Uzay Teknolojileri Topluluğu Danışmanı Öğretim Görevlisi Mukadder İğdi Şen bir konuşma yaptı.

Konferansın konuğu THY Teknik A.Ş. Genel Müdür Baş Danışmanı Halil Tokel de sanayileşmenin ve üretimin önemine değindi.

Öğrencilere mutlaka İngilizce öğrenmeleri gerektiği tavsiyesinde de bulunan Tokel, “dünyanın her coğrafyasında biz de kendimize ait uçak bakım hangarlarını sahip olmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda Türkmenistan, Malezya, Endonezya, Umman, Ürdün, Afrika ülkeleri, Asya ülkeleri var.

Bu içerik 30.10.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 582 kez okundu.